Mipro toimittaa Länsimetron asetinlaitteen: Päänavaus uudelle liiketoiminta-alueelle

Mipro Oy, HKL ja Länsimetro ovat tehneet sopimuksen Länsimetron asetinlaitteen toimituksesta. Sopimus kattaa asetinlaitteen ja käytönohjausjärjestelmän sekä matkustajainformaatiojärjestelmän Ruoholahti–Matinkylä-osuudelle. Toimituksen arvo on 19,7 miljoonaa euroa. Sopimukseen sisältyy myös optio Helsingin nykymetron sekä Länsimetron jatkeen vastaavista järjestelmistä.

Mipro toimittaa Länsimetron ohjaukseen kehittämänsä asetinlaitejärjestelmän, joka täyttää rautateiden turvallisuuteen liittyville järjestelmille asetetut korkeimmat vaatimukset. Tietokonepohjainen asetinlaitejärjestelmä soveltuu käytettäväksi tiheästi liikennöidyn ja vaativan raideliikenteen ohjaus- ja hallintasovelluksissa. Järjestelmä mahdollistaa erilaiset liikennöinti- ja operointimallit sekä molempiin suuntiin tapahtuvan raideliikennöinnin. Mipron asetinlaitejärjestelmä valvoo ja ilmaisee kaikkien ratalaitteiden tilatiedot liikennöintiosuudella, mikä takaa luotettavan raideliikenteen ohjauksen ja valvonnan.

Mipron käytönohjausjärjestelmä on moderniin teknologiaan perustuva tietokonepohjainen raideliikenteen käytönohjaus- ja hallintajärjestelmä. Liikennöintialueille asennettavat kolmannen osapuolen järjestelmät voidaan yhdistää käytönohjausjärjestelmään siten, että kaikki liikenteen ohjaukseen ja valvontaan liittyvä tieto voidaan välittää käytönohjausjärjestelmän työpisteiden kautta liikenteenohjaajien käyttöön. Käytönohjausjärjestelmän automaattinen kulkuteiden luominen ja ohjaaminen sekä junanumerot toimivat yhtenäisesti järjestelmätasolla.

Mipro Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurmi toteaa, että Länsimetron asetinlaitetoimitus on Miprolle erittäin merkittävä. ”Se on päänavaus uudelle liiketoiminta-alueelle ja erinomainen referenssi myös kansainvälisillä markkinoilla. Yli 20 vuoden kokemus rautateiden asetinlaite- ja liikenteenohjausjärjestelmien toimituksista antaa vahvan pohjan ja valmiudet myös metroliikenteen turvalaiteratkaisujen globaaliksi toimittajaksi.”

Pääkaupunkiseudun metroa rakennetaan Ruoholahdesta Lauttasaaren kautta Espooseen. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuu 14 kilometriä pitkä ratalinja Ruoholahdesta Matinkylään ja kahdeksan uutta asemaa. Asemat ovat Helsingissä Koivusaari ja Lauttasaari sekä Espoossa Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Liikennöinti uudella linjalla alkaa elokuussa 2016.


Tarkempia tiedusteluja varten, ottakaa yhteyttä:

Juha Nurmi, Managing Director
puh. +358 44 749 1250
GSM. +358 15 200 1250
juha.nurmi@mipro.fi

Mipro kehittää ja toimittaa kokonaisvaltaisia järjestelmäratkaisuja ja palveluja rautatie- ja metroliikenteen ja teollisuuden turvallisuuden hallintaan sekä vesi- ja energiahuollon toimintojen ohjaukseen ja valvontaan. Mipro on vuonna 1980 perustettu yksityinen yritys, joka työllistää tällä hetkellä yli 90 alansa asiantuntijaa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Mikkelissä ja lisäksi sillä on toimintaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa sekä muun muassa Itä-Euroopassa ja Lähi-idässä.