MIPRO – NELJÄ VUOSIKYMMENTÄ TURVALLISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄNÄ

Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Vuodesta 1980 lähtien olemme olleet mukana kehittämässä turvallisempaa ja toimivampaa raideliikennettä, vesi- ja energiahuoltoa sekä teollisuutta.

Mipro on vahvasti kasvava yritys, jonka pääkonttori on Mikkelissä; lisäksi yrityksellä on toimipisteet Espoossa, Oulussa sekä Tallinnassa. Työllistämme jo yli 150 tekniikan alan ammattilaista. Toimimme kansainvälisillä markkinoilla ja asiakkaitamme ovat muun muassa Väylävirasto, Kaupunkiliikenne, Eesti Raudtee As sekä lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.

LIIKETOIMINTA-ALUEET

VIIMEISIMMÄT UUTISET JA BLOGIT

Mipro mukana ilmastotyössä 

Nykyään yritykset pyrkivät yhä enemmän toimimaan kestävällä ja vastuullisella tavalla. Yrityksiä kannustetaan tähän myös tiukentuvilla vastuullisuusraportoinnin vaatimuksilla. Mipro on sitoutunut YK:n Global Compact -aloitteeseen ja julkaissut vuodesta 2014 lähtien siihen sisältyvän Communication on Progress -raportin (CoP). Vaikka EU:n CSRD-direktiivin mukaiset vastuullisuusraportointivaatimukset eivät vielä koskekaan Mipron kokoisia yrityksiä, valmistaudumme jo nyt tuleviin vaatimuksiin. Samalla olemme valmiita vastaamaan asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden tietopyyntöihin.

Olemme mukana InnoTrans 2024 -messuilla

Tervetuloa tapaamaan meitä osastollemme numero 530 ”Railway technology: signalling” -halliin numero 27 InnoTrans levittäytyy jälleen yli 20ha alueelle ja tuo kaikki suurimmat raideliikenteen yritykset ja alan ammattilaiset yhteen. Mipro on jälleen mukana tapahtumien keskiössä osastolla numero 530. Osastollamme voi tutustua Mipron kokonaisratkaisuihin raideliikenteelle, niin rautateille kuin metrolle. Myynti- ja tuotetiimimme on valmiina auttamaan ja vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ratkaisuistamme.

MISONET-automaatiojärjestelmä: Tehokkuutta ja luotettavuutta ekologiseen kalankasvatukseen

Suomalainen teknologiayritys Finnforel on noussut ekologisen kalankasvatuksen edelläkävijäksi jo vuonna 2017, eli heti yrityksen perustamisesta lähtien. Yritys sijaitsee Pohjois-Savossa Varkaudessa, missä sen kiertovesikasvattamo mahdollistaa kalojen kasvun virtaavassa vedessä tarkasti optimoiduissa olosuhteissa. Ripeästi kasvava yritys avasi vuonna 2023 Suomen ensimmäisen kirjolohen valintajalostukseen keskittyneen emokala- ja poikastuotantolaitoksen Hollolaan. Tänä vuonna Finnforel kasvatti tuotantokapasiteettiaan kolmeen miljoonaan kiloon uuden Gigafactoryn myötä. Finnforelin tuotteita myydään laajasti Suomessa yli tuhannessa ruokakaupassa Saimaan Tuore -tuotemerkillä.

ISO/IEC 27001:2022 -sertifikaatti osoittaa Mipron sitoutumisen tietoturvallisuutensa kehittämiseen, ja asiakkaan tietoturvatyön tukemiseen

Nykypäivänä organisaatiot kohtaavat jatkuvasti uusia tietoturvauhkia ja haavoittuvuuksia. Sen lisäksi toimintaympäristöt muuttuvat koko ajan. Tämän hallinta ja oikea-aikainen reagoiminen muuttuviin uhkiin edellyttää järjestelmällisiä tietoturvakäytäntöjä sekä jatkuvaa parantamista ja seurantaa.   Kyberturvallisuus on noussut ajankohtaiseksi aiheeksi monissa organisaatiossa myös syksyllä 2024 voimaan tulevan EU:n verkko- ja tietoturvadirektiivi NIS2:n myötä. Kyseinen direktiivi asettaa kyberturvallisuudelle vaatimuksia erityisesti yhteiskunnan kriittisen infrastruktuurin alueella operoiville yrityksille ja toimijoille. Tietoturvasertifikaatti on selkeä tapa osoittaa asiakkaille ja sidosryhmille, että yritys on sitoutunut hallitsemaan ja suojaamaan tietoja ja omaisuutta ennakoivasti, kuten myös NIS2 direktiivi edellyttää.