Mipron teollinen pilvipalveluratkaisu hallitsee jatkossa Liikenneviraston rautatieturvalaitteiden varaosavarantoa

Mipro Oy ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Mipro toimittaa LiVille palveluratkaisun kriittisten rautatieturvalaitteiden varaosien hallintaan ja varaosalogistiikan hallinnointiin. Pilvipohjainen ohjelmistoratkaisu ja siihen liittyvät prosessit tukevat kaikkia Suomen rautatieverkoston ylläpito-organisaatioita ja turvalaitetoimittajia. Sopimus kattaa 6+2 vuotta.

Mipro Teollinen Pilvi -ekosysteemi tarjoaa IoT-, analytiikka- ja raportointiominaisuuksia ”Fast IT”-sovellusten käyttöön.

”Tämä sopimus tuo selkeästi esille sen, että Mipro pystyy tarjoamaan entistä laajemman valikoiman lisäarvoa tuottavia ohjelmisto- ja palveluratkaisuja. Pitkällä tähtäimellä ”yhden mallin” toimintatapamme ansiosta asiakkaamme voivat entistä joustavammin muuntaa staattisen omaisuuden valvonnan reaaliaikaisiksi tapahtumiksi ja tilatiedoiksi, joilla voidaan tukea uusia käyttötapauksia ja liiketoimintatarpeita”, toteaa Markus Santanen, Mipron palveluliiketoiminnan johtaja.”Miprolla on vankka yli 20 vuoden kokemus ICT-pohjaisten ratkaisujen toimittamisesta Suomen rautatieinfrastruktuuriin. Ohjelmistopohjaiset palvelut ja infrastruktuuri palveluna (IaaS Infrastructure as a Service) ovat tulevaisuuden trendejä, jotka muuttavat infrastruktuurin hallinnan tulevina vuosina”, ennustaa Liikenneviraston ERTMS-kehityksestä vastaava Aki Härkönen.

Lisätietoa antaa:

Juha Nurmi, Managing Director
puh. +358 44 749 1250
GSM. +358 15 200 1250
juha.nurmi@mipro.fi

tai

Markus Santanen, Director Services
GSM 044 749 8304
markus.santanen@mipro.fi

Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla, muun muassa Itä-Euroopassa ja Lähi-idässä. Yhtiön asiakkaita ovat esimerkiksi Liikennevirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.

Mipron tavoitteena on olla turvallisuuteen liittyvien järjestelmien ja palveluitten luotettavin ja tunnetuin asiantuntijayritys. Mipro tavoittelee merkittävää liikevaihdon kasvua lähivuosina.