Toiminnallisen turvallisuuden syventävä osaaminen

Tärkein Mipron lupauksista on toimittaa turvallisia järjestelmiä sekä rautatieliikenteeseen että vesi- ja energiateollisuuden käyttöön. Toiminnallinen turvallisuus on osa kokonaisturvallisuutta ja se riippuu järjestelmän, laitteen tai ohjelmiston oikeasta toiminnasta.

Toiminnallisen turvallisuuden osaamista syventävä TÜV Functional Safety Professionalhenkilösertifiointiin tähtäävä koulutus on Risknowlogy GmbH:n järjestämä kurssi, jonka on vuosien varrella suorittanut jo yli 40 miprolaista. Kurssin opetusjakso kestää viisi päivää ja intensiivisen opiskelun päätteeksi osaamistaso mitataan tentillä kurssin kuudentena päivänä. Tänä vuonna, heti vuoden alkuun, kurssille osallistui jälleen 11 miprolaista.

Hyväksytysti suoritetun tentin sekä koulutusja työkokemuskriteeristön täytyttyä kurssilaisella on kädessään kansainvälisesti tunnettu TÜV:in myöntämä toiminnallisen turvallisuuden osaajan henkilösertifiointi. Viitekehyksenä koulutuksessa toimii toiminnallisen turvallisuuden yleinen kattostandardi IEC 61508 ja se antaa hyvät valmiudet soveltaa mitä tahansa toimialakohtaista normistoa.

Lisätietoja:

Juha Turunen

Turvallisuuspäällikkö, Mipro OyMipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla. Yhtiön asiakkaita Suomessa ovat esimerkiksi Väylävirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.