Kotkan ratapihan turvalaitemodernisointi saatiin päätökseen onnistuneesti

Mipro on onnistuneesti uudistanut Kotkan ratapihan olemassa olevan turvalaitejärjestelmän. Projekti, joka alkoi vuonna 2018, saatiin päätökseen marraskuussa 2020 ja kattoi kokonaisuudessaan Hovinsaaren sekä Aseman liikennepaikkojen modernisoinnin.

Kotkan ratapiha on merkittävä henkilöliikenteen pysähdys- ja pääteasema ja se toimii Kotkan sataman kautta tulevan rahtiliikenteen ratapihana. Suurin osa Kotkaan suuntautuvasta metsäteollisuuden ja kemikaalien transitiokuljetuksista kulkee Kotka Hovinsaaren kautta, jonka ratapihalta korvattiin entiset VR76-releasetinlaitteet SIL4-turvallisuuden eheyden tason asetinlaitejärjestelmällä sekä turvalaitteilla.

”Uuden asetinlaitteen käyttöönotto suoritettiin marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, kolmessa eri vaiheessa, liikenteen sujuvuuden takaamiseksi myös käyttöönoton aikana.

Kokonaisuudessaan käyttöönotto onnistui hyvin ja olemme tyytyväisiä Kotkan ratapihaprojektin lopputulokseen.” kertoo KORP:in projektipäällikkönä toiminut Niika Hämäläinen.


Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla. Yhtiön asiakkaita Suomessa ovat esimerkiksi Väylävirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.