Mipro parantaa junaliikenteen turvallisuutta Virossa

Suomalainen Mipro uudistaa Tallinnasta länteen suuntautuvan Lääne–Harju-rataosuuden turvalaitejärjestelmän. Mipro toimittaa noin 80 kilometrin pituiselle rataosuudelle uuden liikenteenohjausjärjestelmän ja turvalaitteet. Rataosuuden liikennemäärät ovat voimakkaassa kasvussa lisääntyvän työmatkaliikenteen myötä ja rataa asemineen peruskorjataan parhaillaan.

”Mipron tavoitteena on laajentua kansainvälisesti, ja tämä on iso askel strategiamme mukaiseen suuntaan. Yhteistyön myötä alan suomalainen huippuosaaminen auttaa lisäämään raideliikenteen turvallisuutta ja tehokkuutta nyt myös Virossa”, Mipro Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurmi iloitsee.

Suomalainen Mipro valikoitui Eesti Raudteen kumppaniksi vuonna 2017 järjestetyssä kansainvälisessä tarjouskilpailussa. Nyt solmitun sopimuksen arvo on 16,5 miljoonaa euroa. Välittömästi käynnistyvän ja vaiheittain etenevän hankkeen on määrä valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä. Mipro pyrkii työllistämään toimituksessa paikallisia kumppaneita.

Virossa rautateihin kohdistuu suuri korjausvelka ja monilla rataosuuksilla on tarve uudistaa turvallisuuteen liittyvää laitekantaa ja teknologiaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme aloittaa Lääne–Harju-rataosuuden liikenteenohjauksen modernisoinnin. Tavoitteenamme on automatisoida liikenteenhallinta ja samalla parantaa sen tehokkuutta ja turvallisuutta. Tämän sopimuksen myötä saavutettavan säästön ansiosta meidän on mahdollista investoida muihin rautateiden infrastruktuuriin liittyviin projekteihin”, Eesti Raudteen toimitusjohtaja Erik Laidvee sanoo.


Vuonna 1980 perustettu Mipro on kasvanut voimakkaasti ja yrityksen palveluksessa työskentelee jo yli sata raideliikenteeseen ja vesiturvallisuuteen erikoistunutta asiantuntijaa. Suomessa Mipron asetinlaitejärjestelmät valvovat lähes puolta Suomen ratakilometreistä. Lisäksi Mipro on toimittanut järjestelmiä muun muassa Länsimetroon.


Lisätietoja:

Juha Nurmi, toimitusjohtaja, Mipro Oy
juha.nurmi@mipro.fi, puh. 044 749 1250

Monika Lilles, viestintäpäällikkö, AS Eesti Raudtee
monika.lilles@evr.ee, puh. +372 615 8677

Mipro Oy:n ja AS Eesti Raudteen edustajat sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa 29.6.2018. Vasemmalta Viktor Tretjakov (Project Manager), Kalle Pedak (asianajaja), Urmas Leinfeld (Head Project Manager), Juha Nurmi (Managing Director, Mipro Oy), Suvi Hyyryläinen (Director Projects, Mipro Oy), Kaido Aettik (Infrastructure Manager), Andrus Kimber (Finance Director, member of EVR management), Märt Ehrenpreis (Telecom and Security Systems Manager). Valokuva: Monika Lilles, AS Eesti Raudtee.Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla, muun muassa Itä-Euroopassa. Yhtiön asiakkaita Suomessa ovat esimerkiksi Liikennevirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.