Mipro toimittaa turvalaitejärjestelmän Kokkola-Ylivieska-rataosalle

MIKKELI 23 Tammikuu, 2013 – Liikennevirasto ja Mipro ovat tehneet sopimuksen uuden turvalaitejärjestelmän toimituksesta Kokkola–Ylivieska-rataosalle. Turvalaitehanke on yksi suurimpia, mitä Suomessa on toteutettu ja kattaa olemassa olevan raiteen lisäksi rakenteilla olevan kaksoisraiteen. Mipron turvalaitejärjestelmän toimitus on osa Seinäjoki–Oulu-radan perusparannushanketta, jolla varmistetaan kilpailukykyinen junaliikenne yhdellä Suomen tiheimmin liikennöidyistä rataosista.

Mipro toimittaa Kokkola–Ylivieska-rataosalle akselinlaskentajärjestelmään perustuvan asetinlaitejärjestelmän, joka täyttää alan korkeimmat turvallisuusvaatimukset. Asetinlaitejärjestelmän lisäksi Mipron toimitus sisältää uudet yhdistelmäopastimet, ja yritys vastaa myös rataosan ulkolaitteista sekä toteuttaa useita rajapintoja, muun muassa junan kulunvalvontajärjestelmään, liikenteen kauko-ohjausjärjestelmään sekä Kokkolan ja Ylivieskan releasetinlaitteeseen. Asetinlaitejärjestelmää voidaan ohjata paikallisesti tai Oulun tai Seinäjoen ohjauskeskuksesta. Mipron turvalaitetoimituksen kokonaisarvo on yli 16 miljoonaa euroa, ja se jakautuu kolmeen vaiheeseen: ensimmäiset käyttöönotot ajoittuvat vuoden 2014 loppuun, seuraavat vuosille 2015–16 ja koko rataosan turvalaitejärjestelmä on käytössä kesällä 2017.

Tarkempia tiedusteluja varten, ottakaa yhteyttä:

Juha Nurmi, Managing Director
puh. +358 44 749 1250
GSM. +358 15 200 1250
juha.nurmi@mipro.fi

Mipro kehittää ja toimittaa kokonaisvaltaisia järjestelmäratkaisuja ja palveluja rautatie- ja metroliikenteen ja teollisuuden turvallisuuden hallintaan sekä vesi- ja energiahuollon toimintojen ohjaukseen ja valvontaan. Mipro on vuonna 1980 perustettu yksityinen yritys, joka työllistää tällä hetkellä yli 90 alansa asiantuntijaa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Mikkelissä ja lisäksi sillä on toimintaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa sekä muun muassa Itä-Euroopassa ja Lähi-idässä.