Mipro uudistaa Länsi-Suomen rautatieliikenteen kauko-ohjausjärjestelmän

Mikkeli, 8.4.2014 – Liikennevirasto ja Mipro ovat tehneet sopimuksen Länsi-Suomen rautatieliikenteen kauko-ohjausjärjestelmän (TAKO) modernisointihankkeesta. Mipron toimittamalla kaukoohjausjärjestelmällä korvataan olemassa oleva Tampereen kauko-ohjausjärjestelmä (TAIKA).

Länsi-Suomen kauko-ohjausjärjestelmällä ohjataan rautatieliikennettä alueella, joka kattaa noin neljäsosan Suomen rataverkosta. Ratakilometrejä alue sisältää noin 1400. Ohjausjärjestelmän tulevalla toiminta-alueella on valvottavia ja ohjattavia elementtejä runsaat 10 000 kappaletta: muun muassa 1800 opastinta ja 1250 vaihdetta.

Mipron kokonaistoimitus sisältää liikenteenohjausjärjestelmän toteutuksen kyseiselle alueelle. Nykyisten rataosuuksien lisäksi uuden järjestelmän alaisuuteen liitetään Tampereen ja Seinäjoen ratapihojen ohjaus. Järjestelmä sijoitetaan Tampereen Viinikkaan rakennettavaan uuteen liikenteenohjauskeskukseen.

Mipron liikenteenohjausjärjestelmä MiSO CTC sisältää automatiikkatoiminnot muun muassa junan seurantaan ja kulkuteiden asettamiseen sekä simulointityökalut käyttäjien koulutukseen ja liikennetilanteiden hallintaan. Järjestelmä liittyy lukuisilla rajapinnoilla Liikenneviraston muihin liikenteenhallintajärjestelmiin. Projektissa toteutetaan liitynnät myös kuuden eri toimittajan asetinlaitejärjestelmiin, jotka ovat käytössä ohjattavalla alueella.

Mipro toimittaa Länsi-Suomen kauko-ohjausjärjestelmän kahdeksassa vaiheessa vuosina 2014 – 2018. Toimituksen kokonaisarvo on noin 5,3 miljoonaa euroa.

Tarkempia tiedusteluja varten, ottakaa yhteyttä:

Juha Nurmi, Managing Director
puh. +358 44 749 1250
GSM. +358 15 200 1250
juha.nurmi@mipro.fi

Mipro kehittää ja toimittaa kokonaisvaltaisia järjestelmäratkaisuja ja palveluja rautatie- ja metroliikenteen ja teollisuuden turvallisuuden hallintaan sekä vesi- ja energiahuollon toimintojen ohjaukseen ja valvontaan. Mipro on vuonna 1980 perustettu yksityinen yritys, joka työllistää tällä hetkellä yli 90 alansa asiantuntijaa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Mikkelissä ja lisäksi sillä on toimintaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa sekä muun muassa Itä-Euroopassa ja Lähi-idässä.