Mipro valittu Ylivieskan ratapihan turvalaitehankkeen toimittajaksi

Mipro Oy ja Liikennevirasto ovat sopineet Ylivieskan ratapihan turvalaitehankkeesta, jossa Mipro uusii 14-raiteisen ratapihan asetinlaitejärjestelmän sekä sen ohjaamat turvalaitteet.

Yhtiö jatkaa vahvaa toimintaansa Suomen rataverkolla

Mipro Oy ja Liikennevirasto ovat sopineet Ylivieskan ratapihan turvalaitehankkeesta, jossa Mipro uusii 14-raiteisen ratapihan asetinlaitejärjestelmän sekä sen ohjaamat turvalaitteet. Mipro toimittaa ratapihalle SIL4-tasoisen asetinlaitejärjestelmän, joka vastaa nykyisiä määräyksiä ja vaatimuksia ja parantaa siten ratapihan turvallisuutta ja käytettävyyttä.

Mipron avaimet käteen -toimituskokonaisuudessa uusi asetinlaitejärjestelmä korvaa olemassa olevan relepohjaisen asetinlaitteen ja se toteutetaan siten, että Ylivieskan aseman liikenne voi jatkua normaalisti koko projektin ajan. Projekti käynnistyy välittömästi ja aikataulun mukaan uusi turvalaitejärjestelmä on liikenteen käytettävissä vuoden 2019 loppuun mennessä.

”Ylivieskan ratapiha täydentää Mipron Kokkola–Ylivieska-kaksoisraiteelle toimittamia turvalaitejärjestelmiä ja näin Mipro jatkaa vahvaa toimintaansa Suomen rataverkolla. Mipron Itä-Suomen ratapihoille kehittämää ratkaisua tullaan käyttämään Ylivieskan ratapihalla”, toteaa Mipro Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurmi.Ylivieskan ratapiha on 14-raiteinen ja sitä on ohjattu LM Ericssonin releryhmäasetinlaitteella. Ratapihan eteläpuolelta alkaa uusi Kokkola-Ylivieska-kaksoisraide, itäpuolelta liikennöidään yksiraiteisena Iisalmen suuntaan ja pohjoisen suuntaan liikennöidään yksiraiteisena Ouluun. Ratapihalla on sekä henkilö- että tavaraliikennettä. Hankkeessa ratapiha liitetään kauko-ohjauksen piiriin.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa 4.5.2018 Mipro Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurmi (vas.), Liikenneviraston yksikön päällikkö Maria Torttila, Mipro Oy:n projektitoimintojen johtaja Suvi Hyyryläinen sekä projektipäällikkö Juha Lehtola Liikennevirastosta.

Lisätietoja antaa:

Juha Nurmi, toimitusjohtaja, Mipro Oy

Katso myös Liikenneviraston sivut

Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla, muun muassa Itä-Euroopassa. Yhtiön asiakkaita ovat esimerkiksi Liikennevirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.

Mipron tavoitteena on olla turvallisuuteen liittyvien järjestelmien ja palveluitten luotettavin ja tunnetuin asiantuntijayritys. Mipro tavoittelee merkittävää liikevaihdon kasvua lähivuosina.