Mipro VIVO -omaisuudenhallintaratkaisu valvoo Väyläviraston rautatieturvalaitteiden varaosavarantoa

Mipro kehitti kolmessa kuukaudessa Väylävirastolle palveluratkaisun kriittisten rautatieturvalaitteiden varaosien hallintaan. Pilvipohjainen ohjelmistoratkaisu ja siihen liittyvät prosessit tukevat kaikkia Suomen rautatieverkoston ylläpito-organisaatioita ja turvalaitetoimittajia. Palvelusopimus kattaa seuraavat 6+2 vuotta.

Mipro VIVO -omaisuudenhallintapalvelu on osa Mipron Industrial Cloud –ekosysteemiä, joka tarjoaa IoT-, analytiikka- ja raportointiominaisuuksia ”Fast IT”-sovellusten käyttöön.

”Tämä palvelusopimus vahvistaa sen, että Mipro pystyy tarjoamaan entistä laajemman valikoiman lisäarvoa tuottavia ohjelmisto- ja palveluratkaisuja. Pitkällä tähtäimellä ”yhden mallin” toimintatapamme ansiosta asiakkaamme voivat entistä joustavammin muuntaa staattisen omaisuuden valvonnan reaaliaikaisiksi tapahtumiksi ja tilatiedoiksi, joilla voidaan tukea uusia käyttötapauksia ja liiketoimintatarpeita”, toteaa Markus Santanen, Mipron palveluliiketoiminnan johtaja.

”Rautatieturvalaitteiden valtakunnallinen varaosavaraston hallinta on tärkeä ulkoistettua kunnossapitoa palveleva tukiprosessi, jolla on vaikutusta liikenteen täsmällisyyteen,” toteaa Väyläviraston ERTMS-kehityksestä vastaava Aki Härkönen.

”Digitalisoituva liikenneinfrastruktuurinhallinto tarvitsee tuekseen räätälöityjä ohjelmistoratkaisuja, jotka saadaan tuotantoon nopeasti, ilman vuosien kehitystyötä. Väylävirasto tarvitsee Mipron kaltaisia ketteriä yhteistyökumppaneita, joilla on eri liiketoimintasektoreiden asiakkuuksia ja niiden avulla kyvykkyyksiä, joita on vaikea ylläpitää virastoympäristössä. Mipro voitti reilun kilpailutuksen ja toimitti palvelun luvatusti tiukassa aikataulussa.”

Lisätietoa antaa:

Jyri Eskelinen, Head of Service Development

GSM +358 44 749 8301
jyri.eskelinen@mipro.fi

Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla, muun muassa Itä-Euroopassa ja Lähi-idässä. Yhtiön asiakkaita ovat esimerkiksi Väylävirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.

Mipron tavoitteena on olla turvallisuuteen liittyvien järjestelmien ja palveluitten luotettavin ja tunnetuin asiantuntijayritys. Mipro tavoittelee merkittävää liikevaihdon kasvua lähivuosina.