Mipron määräaikaisarviointi 2021

Mipron vuosi 2021 alkoi työntäyteisesti, kun DNV teki määräaikaisarviointimme 12-15.1.2021. Normaalisti kolmipäiväinen määräaikaisarviointi päätettiin tänä vuonna pitää nelipäiväisenä, sillä olemme vuoden aikana tehneet merkittäviä päivityksiä toimintajärjestelmäämme. Tämä yksi ylimääräinen päivä oli siis pyhitetty täysin uuden toimintajärjestelmän läpikäyntiä varten.

Arvioinnissa katselmoidaan toimintajärjestelmän toimivuuden sekä sopivuuden lisäksi monia muita liiketoiminnan asioita, kuten turvallisuuden, talouden sekä projektien prosesseja, henkilöstöhallintoa sekä resurssointia. Olimme tehneet merkittäviä parannuksia edellisen vuoden auditoinnin jälkeen ja tänä vuonna auditoijan palautteesta sai huomata, kuinka isoja askelia olemme ottaneet yrityksenä parantaaksemme meidän toimintaa. Toivottavasti esimerkkimme johtaa koko toimialaa aina vaan laadukkaamman tekemisen suuntaan.

Tässä muutamia kommentteja arvioinnista:

  • Toimintajärjestelmän parannushanke oli toteutettu hyvin ja sen rakenne on korkeatasoinen, kohdallaan ja soveltuu hyvin nimenomaan tähän liiketoimintaan.
  • Yrityksen lähestyminen liiketoimintaan prosessinäkökulmasta voi muodostua jopa koko toimialaa uraauurtavaksi.
  • Henkilöstöpalveluiden lähestymistapa resurssienhallinnan jatkuvaan parantamiseen tukee prosessiajattelua ja –hallintaa.
  • Organisaatio ymmärtää resurssien käytön edistyneellä tavalla.
  • Selkeä yhteys strategian ja toimintajärjestelmän välillä.

Yleisarvosanaksi saimme auditoinnista 4, johon voimme olla todella tyytyväisiä, sillä toimintajärjestelmän rakentaminen on tältä erää vielä osittain kesken. Seuraavasta auditoinnista ei olekaan syytä odottaa siten enempää eikä vähempää kuin arvosanaa 5. Päätän tämän auditoijan sanoihin: ”Hyvää työtä kaverit!”.


Lisätietoja:

Mika Uunonen

Laatupäällikkö, Mipro Oy
Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla. Yhtiön asiakkaita Suomessa ovat esimerkiksi Liikennevirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.