Lohjan Pitkäniemen jätevedenpuhdistamon valvomouudistus

MIPRON UUSI JÄRJESTELMÄ HELPOTTAA OLEELLISESTI KÄYTTÄJIEN PÄIVITTÄISTÄ TYÖTÄ.

Mipro toteutti Lohjan kaupungin vesilaitoksen Pitkäniemen jätevedenpuhdistamolla valvomouudistuksen ja toimitti sinne vastaavan MISONET-järjestelmän, joka on jo käytössä laitoksen Peltoniemen puhdistamolla. Molempien valvomoiden kautta voidaan nyt seurata ja säätää molempien puhdistamojen prosesseja. ”Tämä mahdollisuus on erittäin tärkeä päivystys- ja poikkeustilanteissa”, kertoo Lohjan kaupungin vesilaitoksen käyttöpäällikkö Liisa Anttila.

”Uusi valvomojärjestelmä on oikeasti hyödyllinen työkalu, joka helpottaa käyttäjien päivittäistä työtä oleellisesti”, toteaa Anttila.

”Uuden valvomojärjestelmän ansiosta kaikki tiedot ovat yhdessä paikassa kätevästi saatavilla. Viranomaistarkkailuun tarvittavista eri tunnusluvuista voidaan helposti tuottaa graafisia esityksiä, ja historia- ja hälytystiedot ovat käytettävissä.

Järjestelmä sisältää myös kunnossapito-ohjelman, mikä mahdollistaa laitekohtaisten tapahtumien seurannan ja muun muassa huoltotarpeen ennakoinnin. Ulkopuolisten tekemät huoltoraportit ja laitteiden manuaalit löytyvät nyt myös sähköisessä muodossa järjestelmästä.”